VIBES! in het huis van de Stad op 27 september

VIBES! in het huis van de Stad op 27 september

Op 27 september neemt VIBES! de aftrap voor het nieuwe seizoen matinees in het Huis van de Stad. Judith Jamin op harp  en Francien Post op fluit verzorgen een prachtige muzikale middag voor de Goudse inwoners.

Het seizoen 2013-2014 zal om 15:00 officieel worden geopend door wethouder Daphne Bergman (cultuur) waarna het duo VIBES! werken zal vertolken van onder andere Louis Spohr, Hendrik Andriessen en Camille Saint-Saëns.

Francien Post heeft tussen 1985 en 1996 als docent bij de muziekschool en als zelfstandig docente fluit in Gouda gewerkt.

Meer informatie over Judith Jamin kunt u lezen op haar website De Harpschuur

Francien en Judith vormen al 18 jaar een duo. Tijdens hun studie begonnen zij een muzikaal pad dat hen gevoerd heeft langs alle grote werken uit het fluit/harp-repertoire. Een dwarsdoorsnede hiervan laten zij horen in het programma: VIBES!

Niet alle werken hierin zijn origineel voor fluit en harp geschreven en dat maakt het programma bijzonder. Zowel de Sonate in c van Louis Spohr als de Fantaisie van Camille Saint-Saëns zijn oorspronkelijk voor viool en harp geschreven. Dat betekent dat er van de fluitist gevraagd wordt ‘violistische karaktertrekken’ om te zetten naar de fluit, waar Francien zeker in slaagt. Daarnaast speelt Judit Spohr op een authentieke Erard harp uit 1857. Deze harp liep zij in 2007 toevallig tegen het lijf, toen nauwelijks besnaard en onbespeelbaar. Na een grondige restauratie door Frans Castermans is de harp in oude luister hersteld en uitermate geschikt voor het spelen van de muziek uit die tijd.

Van dit programma namen zij dit voorjaar een live-cd op. Deze is voor u na het concert beschikbaar.

Share

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.