Onverwacht! Dicht bij Huis van de Stad

Onverwacht! Dicht bij Huis van de Stad

Vrijdag 28 juni 2013 komt het Camerata Ardesko naar Gouda. Een feestelijke afsluiting van een succesvol seizoen Concert aan Huis in het Huis van de Stad aan het Burgemeester Jamesplein 1.

Camerata Ardesko is een virtuoos, jong, professioneel kamerorkest dat vanaf 2012 gevestigd in Haarlem is. Het orkest streeft naar het bereiken van een zo breed mogelijk publiek en zet zich in om nieuw publiek publiek te creëren voor klassieke muziek door middel van innovatieve en veelzijdige programmering, samen met het presenteren van een scala van verschillende soorten concertactiviteiten, educatieve programma’s en scherpe marketing. Op alle gebieden streeft het orkest naar uitvoeringen met de hoogste artistieke kwaliteit en hecht het veel belang aan het ontwikkelen van stilistische verschillen tussen werken van alle verschillende muziekperiodes.

Het orkest bestaat uit een kern van 15 professionele strijkers die allemaal zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. Afhankelijk van het repertoire en de bezetting van het orkest, speelt Camerata Ardesko zoveel mogelijk zonder dirigent, onder leiding van artistiek leider en concertmeester Melanie Waite. Hierdoor wordt de individualiteit, creativiteit en inspiratie van elk afzonderlijk lid onderdeel van het musiceren, en zo wint het groep aan intimiteit, eenheid en flexibiliteit.

Onverwacht! – Dicht bij Huis

Tijdens het concertseizoen 2012/2013 verlaat Camerata Ardesko de concertzaal en zal op ongebruikelijke plaatsen verschijnen om aldaar gratis Onverwacht! concerten te geven.

Het programma ‘Airs & Dances’

  • Jan Van der Roost  Rikudim (1993)
  • Johann Sebastian Bach ‘Air’ uit Ouverture nr. 3 BWV 1068 (1731)
  • Antonio Vivaldi – Concerto ‘Alla Rustica’ RV 151 (c. 1720)
  • Edvard Grieg ‘Air’ uit Holberg Suite (1885)
  • Isaac Albeniz Asturias (Leyenda) (1892)
  • Claude Debussy ‘Clair de Lune’ uit Suite Bergamasque (1890-1905)
  • Astor Piazzolla  Libertango (1974)

Het concert begint om 15:00 en wordt u aangeboden door Goudse ondernemers in samenwerking met stichting Musecology.

Camerata Ardesko wordt ondersteund door SNS Reaal Fonds, Gilles Hondius Foundation en P.W. Janssen’s Friesche Stichting.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.