Kerkennacht 2013

Kerkennacht 2013

Om 18:30 opent onze burgemeester Milo Schoenmaker de Kerkennacht. Om 18.00 is er door ons georganiseerd muziek op de markt in het Goudkistje XL.

De Kerkennacht is een tweejaarlijks oecumenisch evenement. In Nederland, maar ook in diverse andere Europese landen, openen tal van kerken en gebeds­huizen hun deuren voor hun buren en voor alle nieuws­gierige voorbijgangers. Kerkennacht vertelt verhalen bij gebouwen die anders alleen maar buitenkant blijven. Op deze manier worden kerken en gebedshuizen zichtbaar als plekken waar iets te beleven valt. Plekken die iets toevoegen aan de waarde van het leven. Als bezoeker aan de kerkennacht mag u meegenieten van waar kerken goed in zijn.

Een ongedwongen manifestatie in het centrum van Gouda waar circa 18 kerken en organisaties u van 19.00 – 01.00 uur gastvrij ontvangen. Elke kerk, elke geloofsge­meenschap presenteert een eigen programma. Van 22.00 tot 23.00 uur vindt in de Sint-Jan het ‘Tussendoor’ plaats, een eigentijdse viering waar we elkaar zullen ontmoeten en de fakkel wordt doorgeven aan Kerkennacht-Jong. Vanaf 23.15 uur vinden jongeren dan op een aantal loca­ties opnieuw een divers programma-aanbod.Onze deuren staan wijd open, u wordt welkom geheten om op vrijblijvende wijze kennis te maken met wat er achter die fraaie deuren gebeurt, met wat kerkbetrokken stadgenoten bezig houdt, op zondagochtend of door de week.

Dick Vrijburg

voorzitter van de Raad van Kerken-Gouda e.o. en diaken van de Rooms-katholieke Geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua

Kerkennacht Gouda 

21 juni 2013
18.30 – 01.00 uur

“Ontmoet de kerk in de stad”

 

Share

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.