Eindexamen Annemarie van Prooijen

Eindexamen Annemarie van Prooijen

Al jaren heeft violiste Annemarie van Prooijen vol vertrouwen gesteund op de stichting, en in ruil daarvoor is de stichting hard aan het werk om een podium voor haar te bouwen.

Aanstaande vrijdag geeft Annemarie het eindexamen concert waarmee ze haar master studie viool op het Utrechts Conservatorium afrondt. Een conservatorium studie tegenwoordig bestaat uit vier jaar bachelor opleiding waarin de student zich bekwaamt in zijn instrument (het hoofdvak), muziek theorie en zich specialiseert in de richting van producent of docent. Aan het eind van deze vier jaar kan de student toelatingsexamen doen voor een vervolgopleiding als uitvoerend musicus of gespecialiseerd docent. Deze master opleiding duurt twee jaar waarin, volgens Europese normen, de student een artistiek relevant onderzoek doet naast dat hij zich verder bekwaamt in zijn hoofdvak en in alle aspecten van de uitvoeringspraktijk.

Annemarie startte haar bachelor studie in Utrecht in september 2005. Haar voorbereiding voor het toelatingsexamen duurde een half jaar, voorafgegaan door een muzikale onderbreking van acht jaar. Als kind heeft ze zes jaar gestudeerd aan de jong talenten afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na een jaar in Utrecht behaalde ze haar propedeuse terwijl ze acht maanden zwanger was. Die zwangerschap heeft haar uiteindelijk twee jaar studievertraging gekost, maar naar eigen zeggen vond ze dat niet zo erg, want daardoor had ze extra tijd om zich als musicus te ontwikkelen. Tijdens de bachelor opleiding heeft Annemarie zich gespecialiseerd als viooldocent, en heeft de opleiding succesvol afgerond waarna ze is gaan doorstuderen als uitvoerend musicus in de master opleiding. Ze deed onderzoek naar het functioneren van een orkest zonder dirigent, en heeft voor dat doeleind een eigen orkest opgestart en geleid vanaf de concertmeestersstoel. Annemarie specialiseerde zich in kamermuziek.

U bent van harte uitgenodigd haar eindexamen bij te wonen, een grootse afsluiting van acht jaar studie. Ze zal werken van Prokofiev, Bach en Milhaud vertolken. Graag tot dan!

vrijdag 21 juni 2013, 12.30 uur
J.M. Fentener van Vlissingenzaal
Utrechts Conservatorium
Mariaplaats 27, Utrecht
Toegang gratis
 

Share

1 Reactie

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.