Barok en meer in het Huis van de Stad 25 oktober

Barok en meer in het Huis van de Stad 25 oktober

Aanstaande vrijdag 25 oktober kunt u weer genieten van een gratis toegankelijk matinee in het Huis van de Stad. Wendy Wouters en Eelco Kooiker zullen u met verschillende blokfluiten en klavecimbel een gevarieerd programma laten horen met muziek uit zowel de baroktijd als hedendaags:

  • 1600-1800 Bach, Mozart, van Eyck, Cima, Babell, Händel en Anonieme componisten
  • 1972-heden Don Bateman, Geoffry Russell-Smith, H.P. Keuning, M.Maute en D. Hellbach
Vrijdag 25 oktober 2013
15:00-16:00
Huis van de Stad, expositieruimte
Burgemeester Jamesplein 1, Gouda

Vrije entree, uw donatie achteraf wordt op prijs gesteld

 

Wendy Wouters smallWendy Wouters

Wendy studeerde blokfluit aan het Conservatorium te Utrecht bij Reine Marie Verhagen en Heiko ter Schegget. Zij behaalde daar zowel het diploma Eerste Fase (1998) als het diploma Tweede Fase (2000). In 2001 studeerde zij aan ditzelfde conservatorium af voor de opleiding Schoolmuziek.

Sinds januari 2008 zet zij haar activiteiten als docent voort in haar eigen lespraktijk in het BIMlokaal in Den Bosch en geeft zij regelmatig workshops blokfluitensemble in de Ardennen. Naast haar lessen geeft Wendy concerten in Nederland en Frankrijk met het blokfluitensemble ‘Scarabee’, waarmee zij een aantal CD’s maakte, en speelt zij in de folkband ‘Violet’. Meer weten, zien en horen van Wendy; kijk op de websites: www.bimlokaal.nl, www.ensemble‐scarabee.nl, www.folkforviolet.nl en www.dynamoworkshops.nl

 

Eelco KooikerEelco Kooiker

Reeds op jonge leeftijd kreeg Eelco Kooiker zijn eerste orgellessen van zijn vader. Op zijn 11e jaar maakte hij de overstap naar clavecimbel en kreeg hij les van Kya Hengstmangers. In 2001 studeerde hij af aan de Hogeschool van Utrecht in de richting fijnmechanische techniek en vervolgde hij zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven waar hij in november 2005 afstudeerde. Naast zijn studie volgde hij orgellessen bij Ruud Huijbregts en begon hij in 2003 aan zijn studie clavecimbel aan het Brabants Conservatorium bij Remy Syrier, waar hij in 2007 eindexamen in deed. Eelco speelt regelmatig mee in (gelegenheids)ensembles.

In 2009 richtte hij Ensemble Joyeux op wat zich toelegt op het uitvoeren van Franse barokmuziek waarbij zoveel als mogelijk uit de oorspronkelijke notaties wordt gespeeld.

Share

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.